Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Sommer udenfor sæsonen

| 0 comments

Det er sommer og udenfor sæsonen, lød det fra min kæreste, mens hun sikkert og rutineret bragte os og bilen gennem det halve Jylland med kursen lagt nordenfjords.
Hvorfor hun lige kommer for tanke at citere en halvgammel rockmusiker med hang til alkohol og oliemaling ved jeg ikke. Men det er rigtigt. Det er sommer og udenfor sæsonen, da vi nærmer os toppen af Danmark, hvor vi – i modsætning til sæsonen for ferierejsende turister, gammeldaws isvafler og banden over den danske sommer – rent faktisk kan se Grenen for bare tæer.Ja, faktisk er vi ikke flere denne fredag, end at vi med indforståede smil og venlige nik, lader en familie med tre strandkåde unger i førskolealderen og et schweizisk ægtepar få skyllet deres bare tæer i malmstrømmen efter mødet mellem Skagerrak og Kattegat, inden vi foreviger hinanden med sensommersolen ind fra syd. For vi har alt den tid, vi skal ha’.

For det er sommer og udenfor sæsonen. Og udenfor sæsonen når vi det hele på den halve tid. Her er ingen trafikale udfordringer eller kamp om parkeringspladser. Ingen kø for at bestille to gange friskstegte fiskefrikadeller og ingen utålmodig venten på svagthørende bedsteforældre med fire børnebørn på tur, der med største selvfølgelighed dvæler længe i overvejelserne om, hvilke tre kugler is, de hver især skal have i deres vaffel. Nej bæger…nej undskyld. Vaffel.

Solnedgangen i Vesterhavet kan nydes uden forstyrrelse, Råbjerg Mile bestiges uden udsyn til trampende ligesindede, der som elefanter på vandring følger i hinandens fodspor.
Den danske sommer kan med fordel opleves og nydes i solen under en blå septemberhimmel. For det er sommer – også selvom det er udenfor sæsonen.

På den anden side, bragt i Midtjyllands Avis 19. september 2016

Skriv et svar

Required fields are marked *.