Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Lad Jorn flytte ud på Odden

| 0 comments

 
Det er blot en strøtanke, men hvorfor bygger vi ikke et nyt Museum Jorn ude på Odden?

Her, på grænsen mellem by, sø og skov, og i krydsfeltet mellem natur og kultur kan der skabes et helt unikt museum, der trækker Jorn ud i naturen og naturen ind i Jorn. Jeg forestiller mig et museum, der åbner og spejler sig i Silkeborg Langsø. 

»Men, der er jo lige bygget madpakkehus«, »det er jo der, vi lufter hund« og »først ødelægger man Nordskoven nu Odden«, vil du måske sige. Men det ene udelukker jo ikke det andet. Tværtimod. Og når vi kigger ind i et projekt til en halv milliard kroner, skylder vi hinanden at se på alle muligheder. Et Museum Jorn på Odden vil kunne beundres og skabe opmærksomhed for alle, der bevæger sig gennem byen fra nord til syd. Og uanset om man kommer via Borgergade, Ansvej eller Christian 8.s Vej vil Museum Jorn på Odden tiltrække sig opmærksomhed og skabe fælles historie.

Jeg forestiller mig også et nyt bynært søbad med mulighed for vinterbadning, etableret på parkeringsarealet foran Jyske Bank. Måske kombineret med en sandstrand. Et anlæg, der betyder liv i området og skaber en nye måde at tænke by, natur, kunst, kultur og oplevelser ind i den samme kontekst.

Et Museum Jorn på Odden vil ydermere skabe større sammenhængskraft mellem midtbyen og bunden af Hvinningdal, og kigger vi ind en årelang anlægsfase, vil man kunne benytte Søndre Ringvej og helt undgå de naturlige logistiske udfordringer et byggeri i midtbyen vil medføre.

Jeg ser et fremtidigt Museum Jorn på Odden som et ikonisk pejlemærke for Silkeborg i almindelighed og dansk kunst i særdeleshed. Et »eventyrets ælling«, der folder sig ud som en svane og spiller op til selvbevidste operahuse og museer i resten af verden. 
Men som nævnt, så er det blot en strøtanke.
 
Strøtanke, bragt i Midtjyllands Avis 28. juni 2018

Skriv et svar

Required fields are marked *.