Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Det bliver så godt

| 0 comments

 
Det kom som lyn fra en klar himmel.
Et påskeæg fyldt med chokolade og et vedlagt scanningsfoto med et 14 uger gammelt foster.
– Du kan godt begynde at forberede dig på at blive »morfar Peter«, sagde min yngste datter og smilede om kap med sin mand.Så jeg skal være morfar. En rigtig god en af slagsen selvfølgelig. Med alt hvad dertil hører af lige dele forkælelse, opdragende oplevelser og fortællinger om gamle dage, da morfar var dreng.
Livet får med ét en helt ny dimension og et andet udsyn. Sommerhusdrømmen for eksempel. Hvor begrebet »børnevenlig strand« hidtil har været ensbetydende med lavvandet stillestående plumrevand, hvor 500 meter skal forceres inden vandet når knæene, nu bliver tankemæssigt transformeret til et barnligt paradis med mulighed for sandslotte, vandkanaler og jagt på alt fra eksotiske tanglopper til lynhurtige små krabber.

Et udsyn, hvor behovet for nye sneaks i størrelse 44 bliver afløst af jagten på et par yndige små ditto i størrelse 14. Hvor loppemarkeder ikke længere besøges for at finde håndbroderede sofapuder, gamle mælkeflasker og amagerhylder, men i stedet frekventeres i jagten på smart og moderigtigt tøj i små størrelser, pædagogisk korrekt trælegetøj og porcelænstallerkener med katte. Og hvor økonomiske overvejelser om ekstra pensionsopsparing bliver bortdømt til fordel for en børneopsparing til det kommende barnebarn.

Et helt nyt lille menneske, der skal finde sin plads i livet. Med mig som både aktiv medspiller og passiv tilskuer.
Og det bedste af det hele er, at for en uge siden ringede den ældste datter med samme besked.
– Du kan godt begynde at forberede dig på at blive »morfar Peter«. En gang til.Det bliver så godt

Strøtanke, bragt i Midtjyllands Avis 25. juni 2019

Skriv et svar

Required fields are marked *.