Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Jeg er teknologisk analfabet

| 0 comments

Opvokset i et hjem uden meget andet værktøj end en lille listehammer og stjerneskruetrækker, er min tekniske viden ret begrænset. Jeg kan til nød fylde olie på en bil, mens skift af pære og vinterhjul skal klares med gode venners hjælp.

Tekniske specifikationer for hvidevarer, højtalere og pc’ere interesserer mig umådeligt lidt. Det betyder, at jeg ind i mellem står overfor store tekniske udfordringer, og jeg har erkendt, at jeg er teknologisk analfabet. Min nye fladskærm, har jeg således indstillet tre gange. Hver gang med forskellige kanaler til følge. For der er både digitale kanaler og »de andre kanaler«, og jeg ved ikke, hvad jeg gør rigtig – eller forkert.

Da min nye pc skulle lave en back-up stod den og kørte i 21 timer, for hver gang jeg bad den om at kopiere »systemet« over på en cd, spyttede den foragteligt cd’en ud. Først da jeg for gud ved hvilken gang læste beskeden på skærmen og konstaterede at maskine bad om en dvd og ikke en cd, kom løsningen til mig. Hvem kunne også vide, at der er forskel på de der blanke skiver, man opbevarer film, musik og data på?

Min cykel har en tendens til aldrig at være helt klar i gearene, for hver gang jeg forsøger at indstille, går det galt. Senest måtte jeg have hjælp af min søn for at kunne samle fire skalstole, da jeg ikke umiddelbart kunne se, hvad der var frem og tilbage.

Men selv om jeg har erkendt at være teknologisk analfabet har jeg det fint alligevel. For der er så mange andre store udfordringer i tilværelsen, der er væsentligt vigtigere at kunne håndtere end kanalindstilling, gearskift og skalstole.

Bagtanke, bragt i Midtjyllands Avis 08/10 2012

 

Skriv et svar

Required fields are marked *.