Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Jeg glæder mig til 50 gode år

| 0 comments

Pludselig stod jeg der tænkte; hov, hvor blev de år lige af?

Jeg føler på ingen måde alderen trykke, men en 50 års fødselsdag giver alligevel anledning til en refleksion eller to. Også hos familie, venner og bekendte, der udover lykønskninger på dagen kom med bemærkninger om det lange seje træk frem mod de næste 50 år. Eksempelvis »mor Aase«, der fra sidelinjen i Svejbæk har fulgt mit liv siden teenageårene, og sendte en hilsen: »Tillykke med det halve århundrede og de bedste ønsker for det næste. Selv om det nok ikke bliver så sjovt som det første«, skrev hun. Med en opfordring til mig om selv at skabe indhold og værdier i de kommende 50 år.

Og jeg tror faktisk, at fremtiden bliver mindst lige så god og sjov, som de foregående år. For det er befriende at se ind i en fremtid, hvor jeg ved, ungerne er godt på vej ud i livet. Hvor jeg med god samvittighed kan konstatere, at jeg – med uddannelse, job, familie, forbrug, køb og salg af fast ejendom og betaling af skat – har gjort det, samfundet forventer. Hvor jeg har taget min tørn i de frivilliges rækker og gjort det, jeg selv mener har gjort en lille forskel i verden.

Jeg synes på en måde, at pligten træder i baggrunden, når man som 50-årig står og kigger ind i fremtiden og konstaterer, at det første halve århundrede har lagt et godt fundament for de kommende 50 år. 

Og som min kæreste bemærkede for nyligt, så har jeg nået en alder, hvor jeg ikke længere behøver at forklare og forsvare alle mine valg og handlinger. Man må gerne træffe valg, der kun har personlig værdi. 
Så til mor Aase og andre. Jeg har en plan om, at de næste 50 år skal blive mindst lige så gode og sjove som de første.Strøtanke, bragt i Midtjyllands Avis 16. oktober 2018

Skriv et svar

Required fields are marked *.