Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Jeg er vild med rengøring og orden

| 0 comments

Jeg er vild med rengøring og orden.

Gulvvask og tæppebank giver oprydning i hjernen, og intet kan fortrænge tanker om økonomiske problemer og arbejdsmæssige udfordringer som duften af Ajax, synet af et nyvasket trægulv og glæden over rent sengetøj.

Dårlig samvittighed over sms’er og mail, der for længst burde være fulgt op, forsvinder som pletter på et nypudset spejl, når mine glas er sorteret og efter størrelse, type og funktion igen står på rad og række. Traumatiske oplevelser og erindringer fra barndommen bliver klaret med en renvasket bestikbakke, hvor knive og gafler ligger i ske, og skyldfølelser med rod i ungdommen bliver kurreret med håndklæder i militær- og millimeterpræcis orden.

Jeg er vild med rengøring og orden og har en plan om at udbrede rengøring og orden som et redskab til at hjælpe andre af med deres psykiske problemer og traumatiske blokeringer. De 239 millioner kroner samfundet årligt bruger på psykologhjælp kan lige så godt benyttes til rengøring og orden. Og jeg er sikker på, at 200.000 danskere med depression langt hen ad vejen ville få det bedre med en støvsuger mellem hænderne end et pilleglas. Samtaleterapi kan afløses af indre dialog, for arbejdet med skuresvamp og pudseklud renser hjernen og giver klarsyn. Personligt har jeg under arbejdet med gulvklud og sæbevand eksempelvis erkendt, at min krøllede hjerne nok trænger til anden hjælp end blankpolerede armaturer, aftørrede fodpaneler og klorrenset køleskab.

Måske skulle jeg søge professionel hjælp til mit mentale rod. For jeg er vild med rengøring og orden……

Bagtanke, bragt i Midtjyllands Avis 11/10 2013

Skriv et svar

Required fields are marked *.