Bruviks Bloggerier

– hvorfor brokke, når man kan blogge

Hvordan har vejret været?

| 0 comments

»Hvordan har vejret været?«

Spørgsmålet bliver stillet i tusindtal.
Rent reflektorisk bliver det fyret af fra hoften, når familien Danmark hjemvendt fra den årlige charterferie samles op i lufthavnen, kollegaer vender tilbage til arbejde og naboen træffes ved køledisken i det lokale supermarked.

For vejret er den vigtigste faktor, når vi holder ferie.

Og efter devisen – jo mere sol, blå himmel og tropegrader, jo bedre – sammenligner vi ferier på samme måde som solbrændte arme og ansigter.

Og man ser tydeligt frygten i øjnene på den stakkels hjemvendte chartergæst, der står og træder sig selv over tæerne og febrilsk leder efter nødudgangen, mens han skal finde en smart sproglig formulering, der kan dække over det faktum, at Fuertuventura var stormende, blæsten fik stranden til at virke som en slibemaskine hos en autolakerer, solen var gemt bag diffuse skyer, og det regnede tre ud af seks dage.

Eller arbejdskollegaen, der efter tre års dansk sommerferie med vådt telt og campingvogn booker plads til familien i en bus til Gardasøen, og hjemvendt skal overbevise kollegaer om at ferien var fantastisk selvom området oplevede de værste skybrud i mands minde.

Men ferie handler ikke om vejret. Ferier handler om at holde af og holde om. Ferier handler om at hygge sig med ungerne, spille de spil, man aldrig får taget sig samme til i hverdagen. Ferier handler om fælles oplevelser og en tilstand uden vasketøj, madpakker og ulvetimer. Om fælles fortællinger, ro og samhøringhed. Om at mærke sin bedre halvdel, genopdage kærligheden og troen på at livet.

Jeg har en god ven, der er draget på ferie med mine formaninger om at huske at kysse kæresten, spille spil med ungerne og nyde livet. For det er det, der er det vigtigste med ferie. At være nærværende med dem, vi har valgt at leve livet sammen med. At skabe de fælles oplevelser, der ikke er plads til i det daglige. Ferie er at være insisterende i forhold til at ville hinanden.

Og når min kammerat kommer hjem om et par uger vil jeg spørge ind til kysseriet, kortspil og høre, hvordan han i øvrigt nød livet. Og han vil svare og hurtigt stille mig, der tilbringer ferien under hjemlige himmelstrøg, det uundgåelige spørgsmål….»Hvordan har vejret været?«

På den anden side, bragt i Midtjyllands Avis den 23. juli 2014

Skriv et svar

Required fields are marked *.